Hello World!

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE SI PRELUCRAREA DATELOR

1. Informatii generale

Confidentialitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal reprezinta una dintre preocuparile principale ale CIS GAZ S.A. societate cu sediul in Santana de Mures, str. Voinicenilor, nr 686, jud Mures, Romania, in calitate de operator de date cu caracter personal. Prin urmare, CIS GAZ SA urmareste in permanenta asigurarea prelucrarii datelor cu caracter personal in stricta conformitate cu principiile privind protectia datelor. Prezenta politica de confidentialitate (impreuna cu alte documente la care se face referire in prezenta) descrie ce informatii cu caracter personal colectam de la dvs. si modul in care va procesam informatiile cu caracter personal. Prin date cu caracter personal se intelege orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila, colectate prin intermediul acestei pagini de internet si contului de acces pe portalul cisgaz.ro. Aceasta acopera toate serviciile oferite de CIS GAZ SA. Aceasta politica de confidentialitate nu se aplica terţilor, site-urilor pe care apar link-uri catre site-ul nostru sau care fac publicitate pe site-ul nostru. Aceste site-uri terţe parţi isi desfasoara politica de confidenţialitate proprie, pe care va recomandam sa le cititi. Datele furnizate de dumneavoastra in cursul navigarii acestui website pot fi folosite de CIS GAZ SA si sunt prelucrate in scopul promovarii si imbunataţirii serviciilor sale. Monitorizarea respectarii cerintelor legale in acest domeniu este asigurata incepand cu data de 25 mai 2018 inclusiv de catre responsabilul cu protectia datelor desemnat in cadrul CIS GAZ SA, avand urmatoarele date de contact: protectiadatelor@cisgaz.ro.

2. Informatii colectate

Vom colecta informatii cu caracter personal atunci cand vizitati Website-ul, inclusiv, dar fara a ne limita la date privind traficul, date privind localizarea, jurnale web, continutul unor sondaje si formulare de contact si alte date referitoare la comunicare si la resursele pe care le accesati. Colectarea acestor informatii cu caracter personal va vor facilita vizitarea Website‑ului in viitor, intrucat va vom putea sugera Continut relevant pentru dvs. pe baza locului de unde accesati Website-ul. Vom colecta toate informatiile pe care ni le furnizati atunci cand folositi formularele noastre de contact, si in special prenumele, numele, adresa de e-mail, numar de telefon. Furnizarea informatiilor cu caracter personal prin intermediul formularelor noastre de contact nu este, in toate cazurile, o cerinta statutara sau contractuala; totusi, retineti ca rubricile marcate cu un asterisc (*) sunt rubrici obligatorii, deoarece avem nevoie de aceste informatii pentru a respecta sau a raspunde solicitarii dvs. Alte informatii sau informatii cu caracter personal pe care ni le furnizati la completarea formularelor de contact sunt la discretia dvs.. Alte date personale vor fi memorate numai daca sunt oferite voluntar de dumneavoastra, de exemplu, in contextul unei inregistrari, al unui sondaj de opinie, concurs sau in cursul executarii unui contract Va folosim informatiile cu caracter personal pentru a va trimite materiale de marketing direct prin e-mail atunci cand alegeti aceasta optiune prin formularul de contact relevant. Puteti renunta oricand sa mai primiti comunicari de marketing viitoare. De asemenea, putem stoca cookie-urile, astfel cum se precizeaza mai detaliat in Politica privind cookie-urile.

3. Adresele IP si cookie-urile

Colectam informatii despre computerul dvs., inclusiv (acolo unde aceste date sunt disponibile) adresa IP, sistemul de operare si tipul de browser, in vederea administrarii sistemului. Acestea sunt date statistice referitoare la actiunile si tiparele de navigare ale utilizatorilor nostri si nu va identifica pe dvs. sau pe nicio alta persoana. Din acelasi motiv, este posibil sa obtinem informatii despre modul in care utilizati internetul in general, utilizand un fisier cookie stocat pe dispozitiv. Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim Website-ul si sa oferim un continut mai bun si mai personalizat. Pentru mai multe informatii despre utilizarea cookie-urilor pe Website, va rugam sa consultati Politica privind cookie-urile. in cazul in care computerul dvs. este utilizat in comun cu alte persoane, va recomandam sa nu selectati optiunea „retine detaliile mele” atunci cand aceasta optiune este oferita de Website.

4. Utilizarea informatiilor cu caracter personal

Cand prin intermediul prezentului site va sunt solicitate informatii, aceasta are ca scop identificarea dumneavoastra, posibilitatea de a va contacta sau buna derulare a relatiei contractuala dintre dumneavoastra si CIS GAZ SA. Acest lucru este cu atat mai necesar in cazul folosirii aplicatiilor disponibile pe site. Natura informatiilor solicitate se refera in special la date personale (nume, adresa punctului de consum, numere de telefon, adresa de e-mail), modul in care sunt utilizate sau intentioneaza sa fie utilizate produsele si serviciile CIS GAZ SA, dar poate include si alte informatii aflate in stransa legatura cu utilizarea produselor solicitate. in scopul de a raspunde mai bine nevoilor si intrebarilor utilizatorilor site-ului, informatiile solicitate prin intermediul acestui site vor face obiectul unei stocari si prelucrari electronice.

Oricare dintre informatiile pe care le colectam pot fi folosite pentru a:

- derula in bune conditii relatia contractuala cu dumneavoastra

- personaliza experienta dvs. si pentru a raspunde nevoilor individuale

- furniza continut publicitar personalizat

- imbunatati site-ul nostru

- imbunatati serviciul clienti si nevoile de asistenta

- contacta prin e-mail, telefon sau posta/curier

- administra un concurs, promovare sau sondaj

5. Utilizarea si dezvaluirea datelor personale si specificarea scopului

Datele dumneavoastra cu caracter personal furnizate voluntar cu ocazia crearii contului de utilizator sau furnizate pe orice alta cale pusa la dispozitie prin aceasta pagina de internet vor fi tratate in conformitate cu legislatia actuala privind Protectia Datelor cu Caracter Personal si vor fi prelucrate de CIS GAZ SA in urmatoarele scopuri:

a) pentru indeplinirea obligatiilor legale care cad in sarcina CIS GAZ SA in contextul serviciilor prestate prin intermediul contul de acces sau aceasta pagina de internet, inclusiv pentru procesarea solicitarilor dumneavoastra formulate prin intermediul contului de acces sau acestei pagini de internet sau efectuarea verificarilor si formalitatilor aferente desfasurarii activitatilor/ operatiunilor de furnizare gaze naturale/energie electrica si prestari servicii conexe acestei activitati de catre CIS GAZ SA ori Partenerii CIS GAZ SA;

b) pentru desfasurarea activitatilor/ operatiunilor de furnizare gaze naturale si prestari servicii conexe acestei activitati de catre CIS GAZ SA, inclusiv in scopul corespondentei cu dumneavoastra, precum si protejarii oricarui interes legitim al CIS GAZ SA, pe cale administrativa sau judiciara, primirii si gestionarii solicitarilor dumneavoastra, precum si conformarii cu cerintele legale privind arhivarea

c) pentru activitati de marketing direct si publicitate pentru produsele si serviciile CIS GAZ SA sau ale partenerilor/ afiliatilor CIS GAZ SA (e.g. oferte in vederea furnizarii de energie electrica, prestarii de servicii conexe activitatilor de furnizare gaze naturale/energie electrica) prin promovarea celor mai potrivite produse si servicii ale CIS GAZ SA sau ale Partenerilor/ afiliatilor CIS GAZ SA, inclusiv prin transmiterea de catre CIS GAZ SA a unor comunicari comerciale in acest scop. in situatii impuse de prevederile legale in vigoare, aveti posibilitatea de a va exprima consimtamantul expres cu privire la utilizarea datelor dumneavoastra in acest scop si primirea de comunicari comerciale prin bifarea casutei corespunzatoare in timpul navigarii pe website ori in contul de acces

d) in scopul determinarii si evaluarii intereselor si preferintelor dumneavoastra, utilizand mijloace automate si/ sau neautomate, in vederea generarii de oferte personalizate. Prin exprimarea consimtamantului dumneavoastra la momentul bifarii casutei corespunzatoare in contul de acces creat de dumneavoastra sunteti de acord ca CIS GAZ SA sa utilizeze tehnici informatice care nu implica prezenta unui factor uman si care pot duce la producerea unor efecte juridice in relatia cu dumneavoastra sau care pot atrage anumite efecte cu un impact semnificativ in relatia cu dumneavoastra. Prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop prezinta beneficiul de a va oferi un serviciu cat mai apropiat de nevoile si interesele dumneavoastra, dar si de a va sugera unele alegeri cu privire la produsele/ serviciile CIS GAZ SA sau afiliatilor/ partenerilor CIS GAZ SA

e) in scopuri statistice, pentru evaluarea gradului de satisfactie al clientilor in raport cu produsele si serviciile oferite de CIS GAZ SA

f) in scopul unor analize statistice ce nu implica crearea de profiluri individuale

g) in scopul prelucrarii solicitarii dumneavoastra, inclusiv pentru asistenta clienti.

Pentru a facilita utilizarea eficienta a informatiilor dvs. si pentru a va furniza continut si/sau resurse, va divulgam informatiile catre terti. Cu toate acestea, divulgarea va avea loc numai in urmatoarele situatii:

- catre furnizori, contractanti si agenti: in mod periodic, putem implica sau angaja alte societati si persoane fizice pentru a indeplini functii in numele nostru. Exemplele includ gazduirea si/sau mentinerea continutului Website-ului sau furnizarea anumitor functii cuprinse in Website, furnizarea de servicii de marketing sau furnizarea de actualizari financiare la solicitarea dvs. Acesti furnizori se afla in Romania. Acesti destinatari vor avea acces numai la informatiile dvs. cu caracter personal solicitate pentru a-si indeplini functiile si nu li se permite sa utilizeze informatiile respective. Acesti destinatari vor respecta obligatii contractuale de confidentialitate.

- catre alte entitati din Grupul CIS GAZ(respectiv orice societati controlate direct sau indirect de CIS GAZ; inclusiv furnizorii, contractantii si agentii acestora, care pot fi implicati in furnizarea Website-ului sau a continutului, astfel incat sa va putem deservi cat mai bine sau, pur si simplu, astfel incat sa va putem raspunde la cereri (de ex. cand utilizati formulare de contact).

- catre autoritatile guvernamentale sau de aplicare a legii daca stabilim, la libera noastra alegere, ca este obligatia noastra legala sa o facem.

Informatiile dvs. cu caracter personal pot fi transferate si procesate in una sau mai multe alte tari, din interiorul sau din afara Uniunii Europene. Daca va fi cazul, vom transfera datele dvs. in afara UE numai in tari despre care Comisia Europeana considera ca va ofera un nivel adecvat de protectie, sau in cazul in care CIS GAZ a instituit masuri de protectie corespunzatoare pentru a cauta sa pastreze confidentialitatea informatiilor dvs. Va vom anunta asupra tarilor in care va transferam datele atunci cand vom identifica nevoia de a le transfera.

6. Temeiul juridic al prelucrarilor

Prelucrarea datelor cu caracter personal in scopurile de mai sus are la baza:

a) contractul incheiat intre dumneavoastra si CIS GAZ SA aferent activitatii de furnizare gaze naturale si servicii conexe

b) obligatiile legale care incumba CIS GAZ SA ca urmare a desfasurarii operatiunilor prin intermediul acestei pagini de internet sau contului de acces pe portalul cisgaz.ro

c) interesul legitim al CIS GAZ SA de a-si promova produsele si/ sau serviciile

d) consimtamantul dumneavoastra in ce priveste activitatile de marketing/ publicitate si alte prelucrari pentru care legislatia in domeniul prevede obligativitatea obtinerii consimtamantului.

in masura in care ati exprimat consimtamantul dumneavoastra cu privire la o anumite prelucrare, aveti dreptul de a va retrage consimtamantul in orice moment.

7. Informatii pentru utilizatori (vizitatori)

Ca utilizator (vizitator) aveti urmatoarele responsabilitati:

- sa furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra, potrivit solicitarilor din cuprinsul formularului de inregistrare atunci cand este cazul

- sa mentineti si innoiti, atunci cand situatia cere, datele de inregistrare pentru a fi adevarate, exacte si complete.

Totodata va asumati obligativitatea de a va abtine de la urmatoarele actiuni:

- publicarea de materiale care contin virusi sau alte programe cu intentia de a distruge acest sistem;

- publicarea de materiale protejate de legislatia dreptului de autor, daca nu sunteti autorul sau daca nu aveti permisiunea autorului de a publica materialul respectiv

- publicarea de materiale obscene, defaimatoare, de amenintare sau rauvoitoare fata de un alt utilizator, persoana fizica sau juridica, materiale ori informatii prohibite de prevederile legale in vigoare;

- publicarea de imagini sau o afirmatii care contravin normelor legale in vigoare.

In caz de nerespectare a acestor conditii, CIS GAZ SA si afiliatii sai se disociaza de autorul acestora, va sterge informatiile respective si poate actiona pe cale legala impotriva dumneavoastra.

8. Protejarea Informatiilor

CIS GAZ pune in aplicare o varietate de masuri de securitate pentru a mentine siguranta informatiilor tale personale. Calculatoarele/serverele folosite pentru a stoca informatiile personale de identificare sunt pastrate intr-un mediu sigur. CIS GAZ va aplica in utilizarea datelor dumneavoastra cu caracter personal masurile tehnice si organizatorice necesare in vederea asigurarii securitatii acestora, protejarii impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat.

9. Dezvaluirea datelor cu caracter personal

in contextul indeplinirii scopurilor de prelucrare, CIS GAZ SA poate dezvalui datele astfel colectate catre partenerii sai contractuali, catre afiliatii sai, catre persoane imputernicite care prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal pe seama CIS GAZ SA ori catre autoritatile publice centrale/ locale, in urmatoarele cazuri:

- pentru administrarea, intretinerea, personalizarea si imbunatatirea acestei pagini de internet, inclusiv a contului de acces pe portalul cisgaz.ro si a operatiunilor derulate prin intermediul acestora;

- pentru indeplinirea unor obligatii legate de activitatea de furnizare gaze naturale si serviciile conexe oferite de catre CIS GAZ SA;

- in situatiile in care aceasta dezvaluire ar fi necesara pentru atribuirea de premii sau alte facilitati, obtinute ca urmare a participarii dumneavoastra la diverse concursuri cu caracter promotional, sau alte campanii promotionale organizate de catre CIS GAZ SA;

- in cazul unor campanii promotionale organizate de catre CIS GAZ SA impreuna cu diversi parteneri contractuali sau afiliati ai CIS GAZ SA;

- pentru efectuarea analizei datelor, testarea si cercetarea, monitorizarea tendintelor de utilizare si activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranta si autentificarea utilizatorilor;

- pentru transmiterea de materiale cu caracter publicitar/ promotional, in conditiile si limitele prevazute de lege;

- atunci cand dezvaluirea datelor cu caracter personal este prevazuta de lege.

10. Drepturile dumneavoastra in calitate de persoana vizata

Tuturor persoanelor care transmit catre site-ul www.cisgaz.ro datele lor personale le sunt garantate drepturile in conformitate cu legislatia in vigoare, urmand a fi informati prin anuntul facut public de catre CIS GAZ SA prin acest sistem asupra drepturilor pe care le au:

- Dreptul de acces inseamna ca aveti dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram sau nu datele cu caracter personal care te privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate datele.

Dreptul la portabilitatea datelor se refera la dreptul de a primi datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

- Dreptul la opozitie vizeaza dreptul de a va opune prelucrarii datelor personale atunci cand prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau cand are in vedere un interes legitim al operatorului. Atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, aveti dreptul de a va opune prelucrarii in orice moment.

- Dreptul la rectificare se refera la corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte. Rectificarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.

- Dreptul la stergerea datelor – „dreptul de a fi uitat" inseamna ca ai dreptul de a solicita sa stergem datele dumneavoastra cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; va retrageti consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; va opuneti prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale; datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale.

- Dreptul la restrictionarea prelucrarii poate fi exercitat in cazul in care se contesta exactitatea datelor, pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegala, iar dumneavoastra va opuneti stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea; in cazul in care CIS GAZ SA nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar dumneavoastra le solicitati pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; in cazul in care v-ati opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza.

Toate aceste drepturi pot fi exercitate printr-o cerere scrisa, semnata si datata, transmisa la sediul nostru situate in: Santana de Mures, str. Voinicenilor, nr. 686, jud. Mures, Romania. in plus, incepand cu 25 mai 2018, daca aveti nemultumiri sau intrebari legate de prelucrarea datelor personale va puteti adresa Responsabilului pentru protectia datelor din cadrul CIS GAZ SA la adresa de e-mail: protectiadatelor@cisgaz.ro. Plangeri referitoare la prelucrarea datelor personale pot fi adresate Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

11. Durata prelucrarii

Datele cu caracter personal sunt prelucrate pe toata durata contractuala, pana la expirarea obligatiilor contractuale si a termenelor de arhivare, in conformitate cu cerintele legale.

12. Modificari ale politicii de confidentialitate

Modificari ale prezentei politici de confidentialitate pot interveni si acestea vor fi publicate pe aceasta pagina web spre informarea dumneavoastra.